25/07/2011

Рецепти лење домаћице I


Кромпир печен у љусци и бешамел сос


1. Кромпир исећи уздуж на половине, ређати на подмазан плех, тутнути у рерну на једно 20 минута до пола сата.

2. У мањој шерпи на шпорету загрејати бутер, додати брашно и мало га пропржити, али пазити да остане  беле боје. Полако сипати млеко, непрестано мешајући жицом да се маса сједини. Посолити и побиберити по укусу (у суштини, ставити вегету или сличну мешавину зачина). Кувати још мало да се згусне, а затим скинути са ватре и охладити. Додати једну киселу павлаку, мало сецканог белог лука и мирођију. Voilà! Ручак је на столу. 

Уз ово добро дође и мало салате, ми ових дана правимо дивне салате од парадајза из наше баште. Идеално је натерати мужа да опере судове након ручка, јер ипак смо робовале за шпоретом дуго, дуго, док се ручак спремао... ако имате срца. :)


2 comments:

  1. Kuvas kao boginja, blago meni na tebi :)

    ReplyDelete
  2. hahahaaaa...iskreno, krompir obožavam u svim oblicima, mogla bih ga, čini mi se i živog glodati :) Ove brze kombinacije (mada, taaaaako jezivo teške za pripremu, uistinu ;))obožavam sa svežim salaticama. mmmljac!

    ReplyDelete