03/05/2013

Svaki početak je težak, a ovaj potpuno hardkor






Pojma nemam kako će ovo funkcionisati i da li će uopšte funkcionisati. Moja želja za pisanjem nije nestala kada sam izgubila sve što je važno, ali ne bih želela pretvorim ovaj blog u seriju pretužnih pisama onome ko ne može da ih pročita. Ipak, pretpostavljam da će se to provlačiti između još neispisanih redova. Mogla bih svoju potrebu za pisanjem izraziti i na old skul način, pomoću papira i olovke, ali M. je bio zaluđenik za tehnologiju, sve što je novo i inovativno, pa je, ako se tako posmatra, ovaj blog najlogičnije rešenje; možda je deo njegove energije zauvek spojen sa sajberspejsom, ne bi me čudilo da je tako, ipak mu je kompjuter bio jedna od 5 omiljenih stvari, posle mene, porodice, nutele i kafe. Volim da mislim da će moći ovo da pročita, gde god bio. On je takav da ne zaslužuje ništa manje od najlepšeg i najboljeg, sa fenomenalnim internet protokom.

Prošlo je tek četrdesetak dana otkako je otišao (ne zamerite, još uvek ne mogu da napišem reč na u.) i vrlo je moguće da je prerano za ovakve poduhvate, ali, očajnički mi treba ventil, osećam se kao ekspres-lonac, koji će eksplodirati svakog trenutka... uglavnom zato što nemam vreću za boks, sparing partnera, nedođiju da se izvrištim ili gluvu sobu. Dok temperatura vode ne poraste dovoljno da mogu da se zagnjurim i poplašim sve račiće, ribice i zmijice koje obitavaju u slatkovodnim dubinama jezera jednim neljudskim krikom, ovo će morati da posluži.

Unapred napominjem da će ovde verovatno biti i patetike i nepovezanih rečenica, rana je isuviše sveža, a misli previše zbrkane, ali drž'te se, možda se ovo pretvori u nešto vredno čitanja. Možda.

14 comments:

  1. Samo piši i njeguj sve što te podsjeća na muža, pa i blog. Selena.

    ReplyDelete
  2. Samo piši i ne brini, sve šta ti napišeš sigurno je vredno čitanja, a mi smo svakako uz tebe...

    ReplyDelete
  3. Pisanje je dobar ventil, moze samo da ti pomogne...
    Uz tebe smo.

    ReplyDelete
  4. Draga, pisi i DISI. Posle nekog vremena ces poceti da osecas... Uz tebe sam...

    ReplyDelete
  5. Volim što si tu, što si rešila da se vratiš sebi. Ovo je mesto za svaku tvoju misao i emociju, ma kakva bila. Ne brini zbog patetike ili čega god. Tu smo, čekali smo te. Zamisli da je ovo džak u koji udaraš, udaraš dok ti telo ne obamre, a energija počne da se širi. I tako, polako. Tu smo. Pusti polako to sve iz sebe. vredeće, sigurna sam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kada mi je Marija pre neki dan poslala ovaj novi blog, nekako kao da mi je pao kamen sa srca, jer razmišljala sam o tebi baš dugo. Drago mi je, jer pisanje leči sve. Otuda i moj blog. <3

      Delete
  6. drago mi je da se vraćaš pisanju, jer tvoje pisanije uvek volim da čitam. drži se!

    ReplyDelete
  7. Mnogo mi je drago sto se vracas pisanju. :***

    ReplyDelete
  8. Drago mi je što si se odlučila na ovaj korak!

    ReplyDelete
  9. Draga, mi se ne poznajemo, ali internet je cudo pa preko ovakvih stvaricica (poput blogova, foruma i slicnog) naidjes na neciju pricu, neko ti bude simpatican i onda kada vidis ovako nesto, prosto dozivis tu pricu. Kada sam procitala da ti je muz preminuo, presekla sam se. Mnogo sam citala sta si pisala ovde i na forumu iako ne znam ko si. Mogu ti samo reci, zivela si predivnu pricu i ta prica je nesto sto niko ne moze da ti oduzme, ona ce uvek biti deo tebe, a tvoj muz ce uvek kroz tebe ziveti. Tvoja prica me je trgnula da jos vise uzivam u svom partneru. Pocela sam svake veceri da mu lezim na grudima samo da bih mu cula otkucaje srca i zahvaljivala se Bogu na tim otkucajima. Jednom kada sam mu sklanjala trenerku, nasla sam u dzepu zguzvane maramice i malo je falilo da ih besno bacim, a onda sam se setila tvojih epizoda sa maramicama i vratila sam mu u dzep, nista mi nije smetalo. Ti i tvoj muz ste me naucili da uzivam u svakom trenutku svoje ljubavi da kasnije ne bih zalila sto nesto nisam uradila. To sto sam ja naucila iz vase price neka ti bude pokazatelj koliko ste i ti i tvoj muz nesto veliko, kada ste tako doprli do mene. Zelim ti od sveg srca da budes dobro, da nadjes svoj mir, a njemu da odmara u vecnom miru.

    ReplyDelete
  10. Procitala sam tvoje tekstove upravo...
    Drago mi je da se vracas pisanju.
    Kroz nesto slicno sam prosla, ni ja rec na u ne mogu lako da napisem,a kamoli da izgovorim...
    zelim ti da ostanes svoja
    i zelim ti da pises
    to ti kaze neko ko je dugo imao krizu i nije mogao da pise...

    zivi tu svoju rec.
    On ce biti najsrecniji.

    ReplyDelete
  11. Prijateljica mi je danas poslala link na tvoj blog..i pročitala sam ga cijelog u jednom dahu..
    Mogu se poistovjetiti s tobom u jednom segmentu..i ja sam nedavno izgubila nekog važnog.. Mamu. Pred malo više od mjesec dana.
    Lijepo je da ovo pišeš ako ti pomaže, voljela bi da i ja mogu tako. Ali meni je jako teško pretočiti misli u riječi..zato i ne razgovaram s nikim o onome što se dogodilo.
    Kako bilo da bilo..sretno ti :*

    ReplyDelete