31/05/2014

CHILLI CHOCOLATE BUNDT CAKE





ČOKOLADNI KUGLOF SA ČILIJEM


175 g maslaca
200 g šećera
2 velika jaja
1 kašičica ekstrakta vanile
150 ml kisele pavlake
200 g brašna
50 g kakaoa
10 g  praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
3/4 kašičice čilija
(ili više, ako imate avanturističku crtu)

Čokoladna glazura:

100 g čokolade
1 kašika maslaca
1 kašika mleka

Zagrejati rernu na 190˚C. Penasto umutiti maslac i šećer, dodati jaja, jedno po jedno, vanilu i kiselu pavlaku.
U posebnoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, čili prah i kakao i zatim sve zajedno tako što se malo po malo dodaju praškasti sastojci u smesu sa maslacem. Sipati u prethodno maslacem namašćen i lagano brašnom posut pleh za kuglof i peći oko 30 minuta (ili dok kolač ne bude pečen, proveriti viljuškom ili čačkalicom). Kada bude gotov, izvaditi kuglof iz rerne i ostaviti ga u posudi za pečenje, da se prohladi 10 minuta, pa tek onda izvrniti na tanjir ili rešetku. Ukoliko je modla prethodno dobro premazana, kuglof bi trebalo da ispadne bez teškoća.
Dok se hladi, pripremiti glazuru tako što se sastojci na tihoj vatri ili pari istope u glatku smešu. Preliti preko kuglofa, ostaviti da se ohladi i služiti. 



No comments:

Post a Comment