19/06/2013

Little thingsMuž je imao nekoliko navika koje su me dovodile do ludila:


Gde god bi skinuo majicu, tu bi je ostavio, promenivši nekada i po 4-5 u toku dana. U svakom džepu je imao bar po jednu maramicu, poneke od njih tako dobro skrivene, da su mi redovno priređivale iznenađenja prilikom pranja crnog veša. Polka dots everywhere. Škrgutao je zubima u snu. Nakon nekoliko godina zajedničkog života nije mi bilo žao da ga opaučim po ramenu da bi se okrenuo na drugu stranu i prestao. Svaki dan mu se  jelo nešto slatko. Ali, ništa slatko nije bilo dovoljno slatko, tj. dobro, osim ako nije bilo od čokolade, punjeno čokoladom, preliveno čokoladom i posuto čokoladnim mrvicama. Imao je običaj da ujutro rano ustaje i trupka po stanu, kao da se u kuhinji i dnevnoj sobi snima nastavak Jurassic Park-a, ili je bar tako delovalo iz mog ugla, iz spavaće sobe. Takođe, kada bi pričao sa nekim telefonom, njegov bas-bariton bi probijao sve zvučne barijere u vidu brundanja, za koje sam nekada imala utisak da čini da zidovi vibriraju. Nikada ništa nije mogao da nađe, makar mu to stajalo ispred nosa. Iz prodavnice bi mi umesto praška za pecivo donosio vanilin šećer. 

Čudno je kako mi baš te sitnice najviše nedostaju. 3 comments:

  1. To su sitnice koje su unosile dinamiku u vas odnos, one koje su napravile razliku izmedju tvog zivota pre vase veze i vaseg zajednickog zivota. Secaj ih se sa osmehom, bile su deo vas.

    ReplyDelete
  2. poznate "sitnice"...deo života i deo ljubavi..deo intime i zajedništva :) Sećaj se i smej se :*

    ReplyDelete
  3. Neverovatno... Moj dragi nije mogao da shvati da piksla nekad mora da se prospe,kapiram da je mislio da ce se svejedno napuniti,pa koja je poenta? Ormani su sluzili cisto da popune prazninu u stanu,jer se stvari kace svuda po kuci. Jede se iskljucivo nocu,u krevetu,jer je glupo spavati bez mrvica i folija od bombona,cokoladica... i sve to dok ja spavam,ili bar pokusavam... Sada spavam bez svega toga,u stanu bez krsa,sa uvek ispraznjenim pepeljarama... Eh,da mi je da idem za njim,skupljam i gundjam... Nedostaje sve to...

    ReplyDelete